14 september 2013
09:45

Stureby SK

Referat: Älta IF Gul - Stureby SK

Supertaggade samlades vi för match på Älta IP:s inbjudande konstgräs. Spelglädjen visade sig direkt när tjejerna tog med sig passningsspelet från kvadraten-uppvärmningen med in på planen och bjöd på fina kombinationer. Inspirerade av Barca bjöds på klassiskt tici-taca: en fröjd att titta på men inte alltid snabbaste vägen mot mål. Mitt i passningsspelet stack Älta upp i en kontring och kunde via ett distinkt och välplacerat skott gå upp i ledning med 1-0.

Detta störde dock inte SSK-tjejerna alls utan de kombinerade glatt vidare och skapade också en hel del målchanser som dock inte gav utdelning. Kort innan paus kom så det välförtjänta 1-1-målet när Nike snyggt kunde placera in bollen bakom hemmamålvakten.

Efter paus kom Älta ut starkt och satte press mot SSK-målet under def första minuterna. Tack vare fint målvaktsspel av Elin så kunde dock målet fredas. Några minuter in på halvleken fick SSK frispark. Emma hittade Lisa med en lång boll och med ett stenhårt skott ur dålig vinkel kunde de blåklädda gå upp till 2-1-ledning. Resten av matchen blev mest spel på Ältas planhalva när Nova och Juni tog tag i mittfältet och dominerade stort. I mitten av halvleken kom också spiken i kistan när den lilla måltjuven Elise kunde sätta trean.